top of page
  • Redactie

Uitdaging 2 - Minder mensen, meer zorgen

Bijgewerkt op: 19 okt. 2022


Als je vandaag op het terras een wijntje bestelt is de kans groot dat je dat met een QR-code en je telefoon doet. Sinds Covid-19 is digitaal bestellen in de horeca gewoon geworden. Was het eerst een oplossing om gezondheidsredenen, nu biedt het soelaas voor het personeelstekort.


Ook de waterbedrijven worden geconfronteerd met de krapte op de arbeidsmarkt. Jong talent wordt vaak nog voordat ze van school komen door headhunters uit de schoolbanken geplukt. Aan de bovenkant van de arbeidsmarkt gaan steeds meer mensen met pensioen.


Gelukkig behoren de waterbedrijven tot een van de meest aantrekkelijke sectoren om in te werken. Toch merken ook wij dat de concurrentie op de arbeidsmarkt groot is en neemt het arbeidspotienteel de komende jaren verder af. Met de watertransitie in het vooruitzicht zullen we wellicht met minder mensen grotere uitdagingen aan moeten gaan.


Als jij voor 1 dag de baas van de HR-afdeling was, wat zou jij dan doen om meer personeel te werven en oudere medewerkers misschien wat langer vast te houden?Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page