top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Werkgevers komen met finaal loonbod


De werkgevers van de drinkwaterbedrijven presenteren een finaal loonbod van 7% over 18 maanden. In de nieuwste aflevering van de cao drinkwater podcast vertelt Jelle Hannema voorzitter van de WWb, hoe de werkgevers tot dit bod zijn gekomen.


Luister de hele aflevering onderweg op Spotify, je eigen podcast app of hier op caodrinkwater.nl.


Wil je reageren op het loonbod van de werkgevers, dat kan onderaan dit artikel. Login of registreer je eerst even, als je dat nog niet hebt gedaan.

16 opmerkingen

16 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 1 out of 5 stars.

Als men vanavond, 7 dec, naar Nieuwsuur op NPO2 heeft gekeken verwacht ik dat velen TEGEN het akkoord zullen stemmen.... Binnen de sector is er genoeg ruimte voor een betere loonsverhoging.

Like

Blijkbaar hebben de werkgevers "het" beloningsonderzoek gedaan waaruit is gebleken dat de sector drinkwater "bovengemiddelde" lonen hanteert t.o.v. concurrerende delen van de arbeidsmarkt zoals gemeentes, waterschappen en netbeheerders. Aldus de podcast.

Volgens mij zijn gemeentes, waterschappen en netbeheerders helemaal niet onze concurrerende delen van de arbeidsmarkt. Die zitten in exact hetzelfde schuitje. Het concurrerende deel van de arbeidsmarkt is de commerciële sector. Aan de lopende band zie ik collega's of sollicitanten vertrekken omdat ze in die sectoren 1000 euro bruto per maand meer kunnen verdienen. Nu kan de watersector misschien wel betere andere arbeidsvoorwaarden hebben zoals vrije dagen en pensioenopbouw, maar dat kun je pas op waarde schatten als je al enige tijd werkzaam bent. Je moet ze eerst binnenhalen…

Like

Rated 1 out of 5 stars.

De tarieven voor 2024 zijn m.i. bij alle waterbedrijven met meer dan 10% verhoogd (bijv. bij Evides 14% op basis van verbruik 100 m3/j). Hoe valt dat te spiegelen aan de voorgestelde 5% loonsverhoging voor 2024 ? (waarbij ca. 1 % van uit het FAB, lees eigen sigarendoos, zit!)

Like
Replying to

Bij Vitens gaat om een stijging van ruim 20% op basis van verbruik 100 m3/j.

Wel aan mij als consument meer dan 20% vragen en als werkgever niet meer dan 5% bieden. Hoe moet ik mijn rekeningen gaan betalen.......???

Like


Lijkt weer een fooitje als je het eindbod van de bouw ziet:

https://www.infrasite.nl/wegen/2023/11/27/cao-onderhandelingen-eindbod-werkgevers-is-35-loonsverhoging/

Like
Replying to


Like
bottom of page