top of page

Enquête: Willen jongeren een andere cao dan 50-plussers?

Bijgewerkt op: 25 okt.


Jongere generaties lijken amper te porren om zich in hun cao te verdiepen. Daar komt verandering in. Jong Dunea is een van de jongerenorganisaties die zich dit jaar actief zal mengen in de cao-onderhandelingen. De vraag is: willen jongeren iets anders dan hun oudere collega’s? Jong Dunea onderzoekt het in de tweede Waterpeiling.


Het was Margot Kwee al vaker opgevallen dat de werkgeversorganisatie en de vakbonden vooral aandacht vragen voor de cao-onderhandelingen met onderwerpen als 'salarisgaranties' en ‘fit naar de finish’. Niet bepaald de thema’s waar jongeren van wakker liggen. Maar waar maken zij zich dan wel druk over?


De voorzitter van Jong Dunea vroeg het haar achterban. De onderwerpen die jongere medewerkers vooral belangrijk vinden zijn vitaliteit en gezondheid, duurzaamheid en flexibele verlofregelingen. Thema’s die nog te weinig aan de cao-tafel besproken worden. Daarom onderzoekt de jongerenorganisatie van Dunea of deze onderwerpen ook belangrijk zijn voor een bredere groep medewerkers binnen de drinkwatersector. Hiervoor houdt zij nu een sectorbrede peiling op de website caodrinkwater.

Wat vind jij?

Vul via onderstaande knop de enquête van Jong Dunea in. Het kost je hooguit 5 minuten van je tijd. Op 6 november aanstaande zullen Kwee en haar collega’s de uitslagen delen met de onderhandelaars. Uiteraard doen wij ook op deze website verslag van de onderzoeksresultaten.
Alle stemmen gelden

Caodrinkwater, de WWb en de vakbonden nodigen iedereen uit om mee te praten. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is jezelf eenmalig aanmelden op deze website. Heb je je nog niet geregistreerd op deze website, doe dat dan eerst. Klik op de knop ‘Registreer of login’ en vul je naam en zakelijke e-mailadres in. Op je e-mailadres ontvang je een verificatiecode. Nadat je die hebt ingevuld is je registratie definitief.

2 opmerkingen
bottom of page