top of page
  • Redactie

Praat mee in de Cao Drinkwater Podcast!Terwijl we de ontwikkelingen rond de nieuwe cao op de voet blijven volgen en daar in de komende tijd verslag van zullen blijven doen, starten we eind van deze maand met een nieuw seizoen van de veelbeluisterde Cao Drinkwater Podcast.


In seizoen 3 zal de Cao Drinkwater Podcast met een nieuw format van start gaan. Waar journalist Erik Zwiers in de eerste twee seizoenen één op één in gesprek ging met werknemers, werkgevers en de vakbonden over de individuele wensen, nodigen wij je nu uit aan een digitale ronde tafel voor een serie toekomstgesprekken.

In het nieuwe seizoen van de Cao Drinkwater Podcast gaan we met werknemers, vakbonden en werkgevers in gesprek om een algemene of mogelijke toekomstvisie te schetsen op de maatschappelijke positie van de drinkwatersector en de arbeidsvoorwaarden. We doen dit aan de hand van een aantal stellingen over onderwerpen als:


• Algemeen maatschappelijke en burgertrends inzake vertrouwen, democratie, economie en werk

• De veranderende arbeidsmarkt en bestaanszekerheden

• Persoonlijke ambities en baankeuze

• Inspraak op de werkvloer

• De maatschappelijke positie van de waterbedrijven in 2030

• Gedeelde ambities = gedeelde verantwoordelijkheid: democratisering van de arbeidsvoorwaarden

• De rol van jongerenorganisaties en ondernemingsraden van de waterbedrijven bij de arbeidsvoorwaarden

• Toekomst en inhoud van de cao


Deze gesprekken hebben nadrukkelijk het doel om met elkaar na te denken over mogelijke toekomstscenario’s van de collectieve arbeidsvoorwaarden en de wijze waarop die tot stand zouden kunnen komen. Van de huidige cao-onderhandelingen wordt in andere publicaties en uitzendingen verslag gedaan.


De opnamen van seizoen 3 van de Cao Drinkwater Podcast vinden online plaats op donderdag 25 maart en dinsdag 1 april, telkens van 15.00 – 16.30 uur.


Wil jij meepraten over de toekomst van de arbeidsvoorwaarden? Stuur dan nu een mailtje aan josan@banka.nl. Wil je niet zelf meepraten, maar denk je dat dit echt iets is voor één van je collega’s? Stuur dit bericht dan aan hem of haar door.

De Cao Drinkwater Podcast is een initiatief van de Werkgeversvereniging Drinkwaterbedrijven en wordt van harte gesteund door de vakbonden AVV, CNV en FNV.
Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page