top of page

Nieuwe cao voor de drinkwatersector een feit
De leden van de vakbonden FNV en CNV hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao. De werkgevers hebben inmiddels ook ingestemd met het onderhandelingsresultaat. Dit betekent dat de nieuwe cao een feit is. 


De cao gaat in per 1 januari 2024 en loopt tot en met 30 juni 2025. Per 1 januari 2024 worden alle lonen met 50 euro (op voltijds basis) en 4,25 procent verhoogd. Op 1 januari 2025 worden de lonen nogmaals met 2,5% procent verhoogd. 


Naast de loonsverhoging zijn ook afspraken gemaakt in de cao over een minimumuurloon van 16 euro en de mogelijkheid voor werknemers om de vrije dag op Tweede Pinksterdag of Hemelvaart om te ruilen naar een feestdag van eigen keuze. Daarnaast gaan cao-partijen in de komende cao-periode samen op onderzoek uit naar manieren om vitaliteit van medewerkers te vergroten, de mogelijkheden voor mantelzorg en het bevorderen van duurzaam werken en leven.  


De onderhandelaars van vakbonden en werkgevers zijn tevreden met het bereikte resultaat. 

2 opmerkingen

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Voor mij persoonlijk (weer) een zwaar teleurstellend resultaat. Ik vind dat we door zowel de werkgevers en de bonden niet echt serieus genomen worden. Ik ben ook altijd benieuwd wie hier voor stemt, hebben die nog de oude loonlijn ?

Like

ben wel benieuwd naar de stemverdeling: voor/tegen/ lid/geen lid


Like
bottom of page