top of page
  • Redactie

Ingezonden: weet jij de vakbond te vinden?

Bijgewerkt op: 27 okt. 2022De cao onderhandelingen zijn in volle gang. Aan de onderhandelingstafel wordt jij vertegenwoordigd door de vakbonden. Weet jij de vakbonden te vinden?


Zoals je weet loopt de cao Waterbedrijven eind dit jaar af. Gezien de historie met lange cao-trajecten zien we, zéker gezien de hoge inflatie, als bonden de noodzaak om snel tot een nieuwe cao te komen. De werkgevers hebben ons ook benaderd om te bezien of we dit jaar nog tot een cao resultaat zouden kunnen komen, zodat medewerkers er dit jaar nog iets van merken.

Er zijn inmiddels vanuit de bonden korte peilingen uitgezet om snel op te halen wat er leeft. Wij krijgen bij de bonden veel berichten over het feit dat mensen in de lagere loonschalen, maar ook zeker in de midden schalen, het financieel zwaar hebben. Wij voelen dan ook de noodzaak om binnen het kalenderjaar 2022 iets voor de achterban nog te doen en snel te komen tot een nieuwe cao Waterbedrijven 2023.


Snelheid mag echter geen reden zijn tot onzorgvuldigheid.

Inmiddels zijn er een tweetal overleggen geweest met de werkgevers. Hoewel beide kanten van de tafel de noodzaak benadrukken, is er helaas nog geen resultaat geboekt aan de cao-tafel. Daarvoor liggen de voorstellen te ver uit elkaar. De komende weken praten wij verder met de werkgevers om te bezien of er een cao met een korte looptijd en stevige inflatie- correctie afgesloten kan worden.


Kaderleden op de werkvloer

Al onze drinkwaterbedrijven hebben een kaderlid van een van de betrokken vakbonden AVV, CNV en AVV op de werkvloer. Zij worden dag en nacht rechtstreeks door de onderhandelaars geïnformeerd over de laatste stand van zaken met betrekking tot jouw arbeidsvoorwaarden. Weet jij jouw kaderlid te vinden? Zoek jouw contactpersoon eens op voor een leuke gadget voor meer balans en evenwicht in jouw arbeidsvoorwaarden.


Meer weten wat de vakbond voor jou kan doen?

De vakbonden AVV, CNV en FNV komen op voor de belangen van de medewerkers van de waterbedrijven. Hoe meer leden wij hebben, des te sterker jij staat. Wij zetten ons in voor jouw arbeidsvoorwaarden, maar kunnen je ook op andere manieren bijstaan. Wil je meer weten over wat de vakbonden voor jou kunnen betekenen of wil je lid worden? Neem dan eens een kijkje op onze websites.


Коментарі

Оцінка: 0 з 5 зірок.
Ще немає оцінок

Додайте оцінку
bottom of page